Пропускане към основното съдържание

Училище



Усещам нужда не от следване, а от откриване. Има нещо ново, което трябва да открием. Не старите изтъркани от нас самите неща. Търся свободата от ограниченията, от религии, ритуали, от рутината, от невежеството. Но не чрез нови ограничения и следване на движения, течения и чужди разбирания Чрез смях приемам мъдрост. Чрез търсения намирам себе си. Търсим и намираме своята сила, неповторимост, талант, творчески искри и светлината. Има нещо ново, което трябва да открием, а не да следваме отдавна появили се движения и модели. Защото те са в нас, в миналите ни прераждания. Изживяли сме ги. Ние носим нова светлина, заредена от старата, която да проявяваме днес по нов начин. Не да отречем старото, а да не го повтаряме, защото няма смисъл. Вървим напред, носим нов заряд, нови мисли, нови желания, нови отношения. Затова сме се преродили тук и сега.
Ние неминуемо следваме своите учители. Учител ни е този, който ни разтърсва, който ни изкарва извън кожата ни, който ни противоречи, който ни кара да му се противопоставим, който не можем да приемем. Учителят не ни ласкае. Не ни хвали.
Учител е този, който ни паказва какво не искаме, за да намерим себе си, който ни показна какви не трябва да бъдем, за да сме себе си. Учителят ни изкарва извън конфорта и не значи, че трябва да го следваме. Учителят ни показва какви не искаме да бъдем.
Всеки от нас е учител. Можем да го усетим. Твоят учител е този, който те учи, чрез преживяното от него. Попадайки в капана на собствените си разсъждения, срещнах това: "Този, който умее - прави, който не умее - учи другите" ("Правилата на Бърнард Шоу от сайта Liftime.bg). Цитирам този текс и пиша всичко това, защото се уча да си вярвам. Според мен "учи другите" е този, кайто мисли, че учи другите, докато учи себе си. Научените уроци се предават без да учиш другите. Учителят не учи. Той излъчва своя опит и го предава неусетно, без да се интересува дали е учител. Учителят не знае, че е учител.
Учител е и този, който ти поднася свободата да следваш себе си. Да намериш и да живееш в собствената си свобода.
Учител си ти на себе си. Със собствените грешки, със собствените си усещания и решения.
Учител е и болката, болестта, любовта. Любовта, която трябва да развием или да овладеем. Болестта, която учи на любов. Болката, която е пътя до любовта.
Учителят зависи от ученика. Каквото търси ученика, такъв учител намира. Каквото иска да научи ученика, такъв опит среща, в лицето на съответния учител. Книгите не дават решения. Те помагат да вземеш собственото си решение. Учителите не поднасят решения наготово. Те помагат да стигнеш до собственото си решение.
Винаги можеш да зациклиш в ученето си. Тогава  противно на днешните вибрации, при които маските падат, пред теб учителят застава с маска. Маска, която ти си избрал, защото не следваш знанието, информацията, а маската. И тогава разбираш, че си тук на Земята. И когато изпаднах в едно "земно задръстване" и спрях да търся и да вярвам, разбирайки че и разочарованието учи, моето дете, като мой учител ми каза, да, земни сме, но целта на всичките ни прераждания е да се извисим духовно, да си възвърнем загубените способности, да се върнем при Бог.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безкрайност

Ще се завръща душата ми на Земята отново. За да измине до края света. За да не бъде такава, каквато не иска да бъде сега. Ще се завръща сърцето ми на Земята отново. За да намери онази любов, която да вземе със себе си горе, когато напусне самотно света. Ще се завръщам безформена на Земята отново. Не съм разбрала в какво. Но усещам, че има безкрайности много и много въпроси "Защо?".

Отричане

Бих те обичала много. Но не ми разрешавай да запаля във себе си огъня, който не се потушава. Бих те докосвала нежно. Но не ми позволявай. Отдръпни се небрежно и се забавлявай. Бих те целувала вечно. Но не ми отговаряй. Без да ме пренебрегваш, без мен продължавай... Бих те забравила трудно. Но не ми забранявай, щом отново се върнеш да ти се подчинявам.

"Малка рибла"

Книгата "Малка рибла" свързва. Щом я отворите, зачетете и навлезете дълбоко, нещо се променя във вас. Може да настръхнете, може да заплувате или просто да се отпуснете, но няма да изпитате нищо негативно. Книгата е "сборник", както е посочено в сайта на фондация Ванеса Виденова, но това не са просто текстове, не са само думи, преживявания, споделяния, мнения. Това са вибрации. Вие също започвате да вибрирате. Тази книга е написана "за да промени света". Ние всички променяме света. Но промяната е не само осъществяване, не само действие, просветляване. Промяната е високо енергийна вибрация. Тази вибрация събира всички. И ако не забравяме, че тук на Земята не сме само розови, червени или само светли, има състояние в което да сме неутрални. В този смисъл можем да усетим себе си, прочитайки книгата. Да не сме категорични, знаещи, можещи, безгрешни, да не сме само добри или само лоши, или само силни или само слаби, да не сме едно или друго нещо. А да сме